Event calendar in Slovenia


13.5.2013
Prva mednarodna co-konferenca »Družbena odgovornost - od naključja do strategije«


 

Odvila se je druga učna aktivnost v okviru projekta Hi4CSR!
21. Jun 2017

Odvila se je druga učna aktivnost v okviru projekta Hi4CSR!   Med 15. in 19. majem 2017 se je v Berlinu na Steinbeis University Berlin odvila druga učna aktivnost v okviru projekta Hi4CSR. Udeleženci učne aktivnosti so predstavniki konzorcija, ki ga sestavlja osem evropskih organizacij s področja družbene odgovornosti: RRiF-plus d.o.o., Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Nemčija), Institut za drustveno odgovorno poslovanje (Hrvaška), LUM University (Italija), Pontis Foundation (Slovaška) in Bridging to the F [ ... ]

Preberi več >>
Podelitev certifikatov Družini prijazno podjetje, 12. maj 2017
09. May 2017

Podelitev certifikatov Družini prijazno podjetje V petek, 12. maja 2017, bo v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15, Ljubljana) s pričetkom ob 13. uri potekala slavnostna podelitev certifikatov Družini prijazno podjetje. Certifikate bo podeljevala državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk.

Preberi več >>
Prenesite si izobraževalne materiale projekta Hi4CSR!
11. Apr 2017

Prenesite si izobraževalne materiale prve projektne učne aktivnosti! Med 30. marcem in 2. februarjem 2017 je v Zagrebu potekala prva učna aktivnost projektnega partnerstva Hi4CSR. Glede na to, da je glavni cilj projekta izobraževanje odraslih in izmenjava najboljših praks med projektnimi partnerji s področja harmonizacije in implementacije EU direktiv s področja družbene odgovornosti podjetij v nacionalne zakonodajne okvire, je bila petdnevna aktivnost zasnovana na način, da je bil vsak dan posvečen določeni temi. Za zagotavljanje načela transparentnosti in širjenja zbranega zn [ ... ]

Preberi več >>
Največje ev. banke registrirale 25 mrd € dobička v...
27. Mar 2017

Oxfamovo novo poročilo …ali: kaj vse nam razkrije poročanje po državah    Danes je izšlo novo poročilo organizacij Oxfam in Fair Finance Guide International, v katerem razkrivajo, da ima 20 največjih evropskih bank registrirano več kot četrt svojih dobičkov v davčnih oazah – nesorazmerno glede na deleže dejanske ekonomske aktivnosti, ki jo tam izvajajo.

Preberi več >>
Pismo 7000 organizacij državnim voditeljem glede d...
22. Mar 2017

Poziv 7000 evropskih organizacij predsedniku Vlade ob obletnici Rimske pogodbe Danes, 23. marca 2017, smo ob prihajajoči obletnici podpisa Rimske pogodbe (25. marec) v imenu Ekvilib Inštituta, platforme SLOGA, društva EnaBanda in Focus, društva za sonaraven razvoj ter 7000 drugih evropskih organizacij civilne družbe naslovili na predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja in 9 drugih voditeljev držav, vključenih v pogajanja v okviru okrepljenega sodelovanja za uvedbo davka na finančne transakcije iz leta 2013, poziv za takojšnjo uvedbo davka na finančne transakcije.

Preberi več >>
SPM: Obsojamo kaznovanje žvižgačev škandala LuxLea...
15. Mar 2017

Danes, 15. marca je sodišče v Luksemburgu izreklo kazen v pritožbenem postopku žvižgačema razkritja LuxLeaks Antoine-u Deltour-u in Raphaël-u Halet-u.

Preberi več >>

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. / We use cookies to improve our website and your experience when using it. Več informacij / More Information povezava / link.

Sprejemam piškotke / I accept cookies from this site